Kondorosra is vitt védőeszközöket Herczeg Tamás

Herczeg Tamás, Kondoros, adomány Fotó: Körös Hírcentrum

Kondorosra, a Rózsakert Gondoskodás és Egészséges Életmódért Alapítvány gondozási központjába is védőfelszereléseket vitt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

hirdetés

Mint arról korábban már beszámoltunk, a koronavírus-járvány elleni védekezés jelenlegi szakaszában is fontos, hogy az egészségügyi alapellátást végző intézményeknek és az óvodáknak rendelkezésükre álljon megfelelő mennyiségű védőfelszerelés. Éppen ezért Herczeg Tamás, a Békés megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselője adózott jövedelméből vásárolt védőfelszereléseket adományozott már több békéscsabai intézménynek. Ezúttal pedig a kondorosi gondozási központ került sorra.

hirdetés

“Ma délelőtt, Budapestre menet megálltam Kondoroson, hogy a Rózsakert Gondoskodás és Egészséges Életmódért Alapítvány gondozási központjában dolgozók és az ott gondozottak számára szánt védőfelszerelést átadhassam. Mivel a Parlament Törvényalkotási Bizottságának ülésén kellett részt vennem, a további, nem állami fenntartású szociális intézményeknek szánt fertőtlenítő szereket, maszkokat és kesztyűket kollégáim vitték el Csorvásra, Gerendásra, Újkígyósra, és Telekgerendásra.” – számolt be az eseményről közösségi oldalán Herczeg Tamás.

Takács Józsefné, a központ intézményvezetője megosztotta, nem könnyű ez a járványhelyzet sem a lakók, sem a dolgozók számára. Napról napra új szabályokat kell követni. Igyekeznek megkönnyíteni a gondozottak életét azzal, hogy zártkörű programokat szerveznek például. A lelki egészség ugyanis legalább annyira fontos, erre is figyelnek. Jelenleg 30 lakóról gondoskodnak, mindegyikük már 70 év feletti. Az adománynak nagyon örültek, hiszen bár kapnak minden héten egy bizonyos készletet, mindent fel tudnak használni.

 

hirdetés