Görgényi Ernő személyesen jelentette fel rémhírterjesztésért a helyi ellenzéki aktivistát

görgényi Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Görgényi Ernő, Gyula város fideszes, jogász végzettségű polgármestere személyesen jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát rémhírterjesztés miatt – írja az Index.

hirdetés

Frissítés: Görgényi Ernő Facebook bejegyzésben reagált a cikk megjelenését követően. Bejegyzése a cikk alján olvasható.

hirdetés

Csóka-Szűcs János a portálnak elmondta, hétfőn vehette át személyes tárgyait és a dokumentumokat a rendőrségtől, amely megszüntette vele szemben az eljárást, miután a vádhatóság még múlt pénteken elfogadta a gyulai ügyészségen tett panaszát. Csóka-Szűcs azt is elmondta, kártérítési igényt fog benyújtani a rendőri eljárás ellen.

A férfire azért „küldték rá a rendőröket”, mert a gyulai autós felvonulásról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írt a saját közösségi oldalán, majd ezt egyetlen mondat hozzáfűzésével megosztotta Csóka-Szűcs a „Gyulai cenzúramentes csevegőn”. A kifogásolt bejegyzést április 20-án osztotta meg, amikor Gyulán a Hadházy-féle dudálós demonstrációt tartották „az embertelen kórház-átszervezések és járványügyi titkolózás ellen”. Az eredeti poszthoz hozzáfűzött mondat így szólt:

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.

Ezzel a rendőrség szerint veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát, a férfinál ezért a múlt héten házkutatást tartottak, és lefoglalták többek között a számítógépét és mobiltelefonját. Csóka-Szűcs az Indexnek elmondta, a feljelentés értelmében a város fideszes polgármestere a zárt Facebook-csoportban közzétett posztját is kifejezetten amiatt kifogásolta, hogy az ellenzéki aktivista posztja:

Alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására.

Mindezt alátámasztja az Index birtokba került feljelentés szövege. A polgármester, Görgényi Ernő – az érintett elmondása szerint – azóta fordít különös figyelmet az aktivista internetes véleményére, hogy tavaly ősszel indult az önkormányzati választáson. „Eddig is komplett támadás alatt voltunk, noha sem közszereplők, sem tisztségviselők nem vagyunk, és sajnos biztos, hogy ezután is erre kell számítanunk. De a nyilvánosság most mindenképpen segített volt abban, hogy azért ilyen ne történhessen meg” – összegezte Csóka-Szűcs János, a Momentum pártoló tagja, aki a tavalyi önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult.

Íme az Index birtokába került feljelentés szövege:

Frissítés: Görgényi Ernő Facebook bejegyzésben reagált a cikk megjelenését követően. Íme:


hirdetés