Országos tisztifőorvos: hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak

idősotthonok, müller cecília, országos tisztifőorvos Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: a tavaszi kampányoltások közül a kötelező, Hepatitis B vírus elleni vakcinából az őszi első adagot 98 ezer tanuló kapta meg, a másodikat azonban márciusban csak 20 ezer diáknak tudták beadni a járványügyi helyzet miatt. Az oltásból kimaradt diákoknak május 25. és június 12. között pótolják az oltást.

hirdetés

Ugyanebben az időszakban kapja meg a HPV (humán papillomavírus) elleni védőoltás áprilisban elmaradt második részletét az a mintegy 41 ezer 7. osztályos lány, akinek a szülei igényelték az oltást – tette hozzá. Kiemelte: az oltási kampány során is fokozottan ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, a tanulók időpontra érkeznek majd.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy csökkenő tendenciát mutat az aktív fertőzöttek száma, szerdán is 43 új igazolt fertőzöttet regisztráltak. Ezért a járványügyi készültséget fenn kell tartani – hangsúlyozta. (MTI)