A békési önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a Békési Kisgazdakörrel

békési Ga-Pix fotó

Újabb szakmai szervezettel bővült Békésen a széleskörű civil összefogás, jön a „Békési Termék” védjegy- együttműködési megállapodás született a Békési Kisgazdakör és az önkormányzat között.

hirdetés

Békés Város önkormányzata mindig kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a civil szervezetekkel történő megállapodásra, a közös munkára. Hiszen ezek a közösségek olyan szakmai és társadalmi értékek birtokosai, melyek kulcsfontosságúak a város fejlődése és belső egyensúlya szempontjából. A Békési Kisgazdakör a település egyik meghatározó ilyen szervezete. Működése a szakmai és a kulturális szerepvállalásra egyaránt kiterjed, tagjai hitelesen képviselik Békés város mezőgazdasági gyökereit, hagyományait.

hirdetés

A megállapodás, melyet Tarkovács István elnökkel írtak alá, a kölcsönösség jegyében született. Általa a városvezetés lehetőségeihez mérten támogatja a Kisgazdakör működését, a felek megosztják egymással szakirányú kapcsolatrendszerüket és tapasztalataikat. A békési gazdákat tömörítő egyesület segíti a város mezőgazdasági irányú törekvéseit, pályázati munkáját és továbbra is részese marad kulturális életünknek. Fontos része a megállapodásnak a helyi termelők védelmének előtérbe helyezése és a „Békési Termék” védjegy bevezetése. Az együttműködési megállapodás már több éve napirenden lévő pontja a város közéletének, így megnyugvással és optimizmussal tekintenek a jövőbeni közös munka elé.

hirdetés