Ittas vezetőket állított elő ismét a rendőrség

Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Két férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Békés megyében. Egyikük tehergépkocsival, a másik férfi segédmotor-kerékpárral közlekedett. Az ittasság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. május 20-án, Orosházán és Köröstarcsán. Orosházán, a Szabó Dezső utcában, 16 óra 15 perc körül igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő férfit. Az alkoholszonda ittasságot jelzett nála, és a sofőr el is ismerte, hogy fogyasztott szeszes italt, mielőtt elindult. Ezt összesen három mérési eredmény igazolta, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. Órákkal később, nem sokkal 20 óra előtt Köröstarcsán, az Aradi úton figyeltek fel a rendőrök egy férfira, aki segédmotor-kerékpárjával nem az út jobb szélén, bizonytalanul közlekedett. Leállították és megszondáztatták, majd a mért légalkohol értéknek megfelelően közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Békés megyében 2020 első negyedévében, tehát három hónap alatt 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okoztak ittas közlekedők. Az ilyen esetekben nem mindig csak a szabálytalankodó sérül meg, szabályosan közlekedő, vétlen áldozatai, sérültjei is vannak az ütközéseknek, szerencsétlenségeknek. A közlekedési balesetek megelőzése szempontjából rendkívül fontos, hogy aki alkoholt ivott, ne vezessen gépjárművet! Kerékpárral is csak akkor induljon el, ha a kerékpár biztonságos vezetésére képes állapotban van! Tartsák be a közúti közlekedésre vonatkozó előírásokat, közlekedjenek figyelmesen és szabályosan!

Forrás: Police.hu


Kövessen minket Facebookon!