Pünkösdre sem robban be a nyári meleg

hidegfront, esős, nyári, lehűlés, eső, csapadék, hidegfront Fotó: Pixabay

A nyári idő még várat magára, pünkösdkor is csak 20 fok körüli maximumokra van kilátás.

Közeledik a pünkösdhétvége, pünkösdhétfőn pedig már június első napját jegyezzük majd. Az időjárás viszont nem igazán fogja követni a naptárat a továbbra is fennmaradó jellemzően északias áramlás miatt. Ez hétvégén is 4-7 fokkal hűvösebb levegőt fog szállítani fölénk.

A napos időszakokat szombaton és vasárnap elsősorban gomolyfelhők zavarhatják meg. Hétfőn viszont már többfelé találkozhatunk erősen felhős tájakkal. Ugyanakkor az egész országot érintő csapadék nem valószínű, szombaton még valamivel több tájegységünkön fordulhat elő lokálisan átmenetileg kisebb eső, futó zápor, néhol zivatar, viszont vasárnap és hétfőn már csak kevés helyen számíthatunk némi csapadékra.

Az északi-északnyugati szelet továbbra is többfelé kísérhetik majd élénk lökések, de szombaton elsősorban a Dunántúlon, hétfőn pedig az északi tájakon erős lökésekre is számítani kell. Az előbb említett időjárási viszonyok pedig már azt is jelzik, hogy nem ezen a hétvégén fog berobbanni a nyári idő. A hajnali órákra többfelé csökkenhet 10 fok köré, illetve alá a hőmérséklet, délutánonként pedig 17 és 23 fok közötti maximumok valószínűek – írja az Időkép.