Lopás, rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy orosházi férfi ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette, 2 rendbeli lopás vétsége és 2 rendbeli lopás kísérlete miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 52 éves orosházi illetőségű férfi ellen.

hirdetés

A munkanélküli, alkoholizáló életmódot folytató hajléktalan férfi télen ismerőseinél húzta meg magát. Így történt ez 2020 februárjában is, egy ismerős nő fogadta be néhány éjszakára. A férfi azonban február 11-én délután ittas állapotban az értékeinek megszerzése érdekében megtámadta az őt befogadó nőt: legalább két alkalommal megrúgta, majd a földre került sértett fejét több alkalommal ököllel és tenyérrel megütötte, miközben a pénzét követelte. A nő övtáskájában 1.000.-Ft volt, ezt a férfi magához vette és italra költötte. A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A férfi terhére ezen felül számos lopás írható: 2019. március 25-én egy élelmiszerüzlet kerékpártárolójánál találkozott egy ismerősével; amíg a sértett férfi kerékpárjának csomagtartójára pakolta zsákját, addig a terhelt a kerékpár kormányára akasztott táskájából kivette a pénztárcáját, amelyben 40.000.-Ft készpénz és egy bankkártya volt.

hirdetés

A pénztárcát és a bankkártyát az utcán eldobta, a pénzt pedig elköltötte. 2019. május 13-én bemászott egy orosházi családi ház udvarára, majd a nyitott lakásból 2 db, összesen 25.000.-Ft értékű mobiltelefont és 1 db 15.000.-Ft értékű krovakészletet tulajdonított el, valamint elvitte az ottlakó gyermek malacperselyét is, melyben 17.000.-Ft készpénz volt. 2019. május 28-án egy 8.000.-Ft értékű pendrive-ot tulajdonított el egy orosházi üzletből, majd 3 nap múlva visszatért és további 6 db eszközt tett zsebre, amelyeket fizetés nélkül akart kivinni, azonban a biztonsági őrök a pénztártól távozóban megállították. 2019. június 22-én annak a férfinak a lakóházához ment, akinek táskájából még márciusban lopta el a pénztárcáját. A sértett felesége volt otthon, akinek azt állította, hogy meg fogja téríteni a lopással okozott kárt, a nő beengedte a házba, adott neki egy üdítőt, addig a férfi a nő táskáját a saját sporttákájába rejtve ellopta. Később, az utcán a sértett nő táskájából 3.000.-Ft-ot vett ki, majd a táskát a személyes iratokkal és bankkártyával az utcán eldobta.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértettek részére okozott ár megtérítésére és a nyomozás során felmerült 145.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés