Osztrák egészségügyi miniszter: meg kell akadályozni a járvány terjedésének felgyorsulását

Meg kell akadályozni a koronavírus-járvány terjedésének ismételt felgyorsulását – jelentette ki Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerdán Bécsben, miután közös sajtótájékoztatót tartott Christan Drostennel, a Charité Berlin egyetemi klinika virológusával.

hirdetés

“Ugyanabban a csónakban evezünk” – jelentette ki Anschober az ausztriai és a németországi járványhelyzetről. Az egészségügyi miniszter úgy vélekedett, hogy Ausztria kedvező helyzetben van, mivel a korlátozások feloldása nem vezetett a járvány terjedésének újbóli felgyorsulásához. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a  járvány még nem ért véget.

hirdetés

Ausztriában 17 124-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 16 099-en meggyógyultak. Az elmúlt 24 órában 14 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 417 aktív beteget tartanak nyilván. Közülük 71-en szorulnak kórházi ápolásra, 11-en pedig az intenzívosztályon fekszenek.

Christan Drosten hangsúlyozta, hogy mivel gyorsan reagáltak, jelenleg a vírus már “nem feltűnő”. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ősszel különös figyelmet kell fordítani az oktatási intézményekre. Fel kell készülni arra az esetre,  ha az iskolákban, óvodákban esetlegesen ismét terjedni kezd a koroanvírus – szögezte le.

Noll Katalin MTI

hirdetés