Letartóztatásba került a békéscsabai rablás gyanúsítottja

Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte annak a 22 éves gyulai férfinak a letartóztatását, aki 2020. június 18-án kirabolta az egyik békéscsabai dohányboltot.

hirdetés

A fiatal férfi 2020. június 18-án 11 óra körül megjelent a Békéscsaba, Andrássy úton található egyik dohánybolt bejárata közelében, ahol egy borosüveget a járdabetonhoz ütve összetört. Ezután a férfi bement a dohányboltba, ahol a törött üveget az eladó nyaka-mellkasa irányába tartva, a bevétel átadását követelte. A sértett nem tett eleget a követelésnek, azonban a férfi a pult felett átnyúlva kinyitotta a kasszát, és abból 140.000 forint készpénzt kivett, majd elmenekült a dohányboltból. Az eladó értesítésére a helyszínre érkező rendőrök röviddel később a közelben elfogták a férfit, és előállították a rendőrkapitányságra.

A férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A cselekményt a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A büntetett előéletű férfi letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől. Megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy szabadlábon a bizonyítás befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfi letartóztatását elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. fűügyész.

hirdetés