Elkezdődött a békéscsabai Manóvárovi energetikai korszerűsítése

manóvárovi, fejlesztés Fotó: Körös Hírcentrum

Elkezdődött a Békéscsaba, Pásztor utca 91. szám alatti Manóvárovi épület energetikai korszerűsítése.

hirdetés

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6.5.1-16 kódszámú pályázati felhívására „A Békéscsaba, Pásztor utca 70. (“Napsugárovi”) és a Békéscsaba, Pásztor utca 91. (“Manóvárovi”) szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” címmel pályázatot nyújtott be 2017. októbet 10-én, amely vissza nem térítendő 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült. A város a tulajdonában lévő épületek felújítása és fejlesztése által elősegíti az intézmények hatékonyabb energiahasználatát és a racionálisabb energiagazdálkodást. Az épületek energiahatékonysági fejlesztése hozzájárul a fosszilis eneregiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentéséhez.

hirdetés

A projekt elszámolható összköltsége 108 millió Ft, amelyből a Pásztor utca 70. szám alatti épület fejlesztésére fordítható támogatás összege 52,5 millió Ft, a Pásztor utca 91. szám alatti épület fejlesztésére fordítható támogatás összege 55,5 millió Ft.

Békéscsaba, Pásztor utca 91. szám alatti önkormányzati épület energetikai fejlesztése során a homlokzat utólagos hőszigetelését, a zárófödémek utólagos hő- és vízszigetelését, a központi fűtésrendszer korszerűsítését, a homlokzati nyílászárók cseréjét/korszerűsítését valósítjuk meg. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését is tartalmazza. A projekt tervezése és kivitelezése során a projektarányos akadálymentesítés követelményeinek meg kívánunk felelni, ezért rehabilitációs szakmérnököt is bevontunk a munkálatokba. A projektarányos akadálymentesítés magába foglalja az akadálymentes bejárat, valamint az akadálymentes WC kialakítását.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a beruházás eredményes megvalósítása érdekében az uniós támogatáshoz további bruttó 53.212.685,- Ft összegű önerőt biztosított. A Békéscsaba, Pásztor utca 70. szám alatti önkormányzati épület kivitelezése még nem kezdődött el, jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban.

hirdetés