Megnyitóval együtt tartottak újra testületi ülést Békésen

békésen Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala

A közelmúltban a járványügyi veszélyhelyzet elmúltával újra összeült Békésen a képviselő-testület. Az ülésen az elmúlt események értékelésén túl több területen is döntést hoztak, melyek a város jövője szempontjából meghatározó jelentőségűek.

hirdetés

Az ülés előtt rendhagyó, de korántsem szokatlan eseményre várták a megjelent képviselőket, érdeklődőket. Noha évek óta hagyomány már, mégis viszonylag kevesen tudják, hogy a Polgármesteri Hivatal első emeletén, a nagyterem külső fala mentén rendszeresen megújuló kiállítás várja az ügyeiket intézőket és a látogatókat. Az itt elhelyezett vitrinekben és tablókon mindig egy, a város történetével, hagyományaival szorosan összefüggő témában tekinthető meg egy kisebb gyűjtemény. Ezt mindig a Jantyik Mátyás Múzeum munkatársai állítják össze.

A mostani testületi ülés a Bérház történetét bemutató kiállítás megnyitójával indult. Az épület sorsa – ahogy megnyitójában Sápiné Turcsányi Ildikó elmondta – szorosan összefügg a főtér fokozatos kialakulásával, a mai városközpont létrejöttével. A település több meghatározó eseménye is a Bérházhoz, a későbbi Művelődési Házhoz, tehát a mai könyvtárhoz köthetően zajlott le. Kálmán Tibor, Békés polgármestere azt javasolja, ügyeiket intézve, a hivatal folyosóin várakozva mindenképpen tekintsék meg a látogatók az éppen aktuális kiállítást, mely egyúttal betekintést nyújt a Jantyik Mátyás Múzeum igen gazdag gyűjteményébe, a sokáig raktárban pihenő darabjainak sorába is – tájékoztatott közösségi oldalán a városvezető.

hirdetés