Fejlesztések valósultak meg az Árpád fürdőben

Árpád Fürdő Fotó: Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban pályázott, majd nyert.

hirdetés

A pályázat vissza nem térítendő 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült. A város a tulajdonában lévő épület felújítása és fejlesztése által elősegíti az intézmény hatékonyabb energiahasználatát és a racionálisabb energiagazdálkodást. Az épület energiahatékonysági fejlesztése hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG)
kibocsátásának csökkentéséhez. Az épület fejlesztésére fordított összeg 81 millió Ft.

hirdetés

Az Árpád sor 1. szám alatti “Jázmin Egészségcentrum” épület kivitelezésének a befejezési határideje 2020. április 10-e volt. A kivitelező határidőben teljesítette a szerződésben vállaltakat. A fejlesztés során megvalósult a zárófödém utólagos hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje/korszerűsítése.

A projektarányos akadálymentesítés magában foglalta az akadálymentes bejárat, valamint a taktilis vezetősáv kialakítását. A projekt megújuló energia hasznosító rendszer (HMKE) kiépítését is tartalmazta. A tervezés és a megvalósítás során a környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályok maradéktalanul betartásra kerültek. A kedvezményezett (Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata) vállalta az öt éves fenntartási kötelezettséget.

hirdetés