Meglőtt egy kutyát, mert zavarta az ugatás

Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség a héten egy 65 éves nagyszénási férfi ellen, aki légfegyverrel lőtt meg egy kutyát.

A férfi tavaly szeptember 25-én az esti órákban hazafelé tartott, kerékpárját tolva Nagyszénáson, a Bem József utcában, ennek során az egyik háznál, a kerítésnek ugorva megugatta őt egy amerikai stafford fajtájú kutya. A férfi hazaérve magához vette a légfegyverét, visszament a házhoz és meglőtte a drótkerítésen belül, tőle fél méterre ugató kutyát. A lövedék a kutya fejét találta el, majd a férfi leadott még egy lövést, de az nem találta el a menekülő állatot. A lövedék a kutya bal oldali szemgolyója mellé hatolt be, amelynek következtében az állat erre a szemére megvakult, így a bántalmazás maradandó egészségkárosodást és szükségtelen fájdalmat okozott.

Az Orosházi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközeként használt légfegyvert, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 150.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

Hasonló eset történt 2019. áprilisában Békéscsabán is, amikor egy férfi a szomszédja kutyáját sebesítette meg. A kutyát a jobb szemén érte a lövedék, amelyet műtét során távolítottak el.


Kövessen minket Facebookon!