Koronavírusos a Békéscsabai Előre NKSE egyik játékosa

kézilabda, koronavírus Fotó: Pixabay

Az egyesület közleményben közölte, pozitív lett az egyik békéscsabai női kézilabda játékos tesztje.

„Csapatunk 2020. július 07-én, kedden kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es NB I-es bajnoki szezonra. A közös edzések indulása előtt, figyelembe véve az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalását, illetve minden további, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírást, elvégeztük a megfelelő vizsgálatokat, a munka csak ezután kezdődhetett meg” – olvasható a
Békéscsabai Előre NKSE Facebook oldalán

„Egyesületünk vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat, rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt, PCR tesztelésre is elküldi.

Még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptunk a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett!

Ezt követően haladéktalanul értesítettük a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvettük a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Infektológiai osztályával.

Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársaink, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak.

Az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolat feltárásra és jelentésre került, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább.

Klubunk a járványügyi szabályokat eddig, és a jövőben is a legszigorúbban betartja, és ezt várja el minden munkavállalójától, hiszen az egészség a legfontosabb!” – írják.


Kövessen minket Facebookon!