Megint hétvégén jön a hidegfront, erős lesz a szél

borús, jégkármérséklő, napsütés, felmelegedés, hidegfront, időjárás, zivatar, vihar, szél Illusztráció: Pixabay

Szombaton érkezik az újabb hidegfront, nagy lesz a szél, vasárnap már sehol nem érjük el a 30 fokot.

Szombat napközben egy északnyugat felől érkező hidegfront szakíthatja meg a kánikulát. Viharossá fokozódó északnyugati szél, az esti óráktól pedig főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén záporok, zivatarok kísérhetik átvonulását. Kora délután északnyugat felől érkezik a lehűlés. A front előtt még 26-36 fokig melegszik a levegő. Kora délutántól északnyugat felől rövid idő alatt akár 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet.

A gyors lehűlésen kívül a szél okozhat még fejfájást, napközben a délies légmozgás lehet élénk, majd a front átvonulásával az északnyugati szél járhat viharos, 70-80 km/órás lökésekkel. Egy-egy zivatar késő délután az Északi-középhegység térségében alakulhat ki a front előterében, a csapadék java azonban az esti, éjjeli órákban érkezik. Este a Dunántúlon, éjjel egyre keletebbre számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra.

Vasárnap napközben távozik a csapadékmező, kisüt a nap, azonban továbbra is erős lesz a szél, és mindössze 21-27 fokig emelkedik a hőmérséklet – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!