Leláncolta a hűtőt, elzárta gyermeke szobájában a fűtést egy békéscsabai nő

közúti, piros

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában a Békéscsabai Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű 42 éves békéscsabai nő és 39 éves büntetlen előéletű élettársa ellen.

hirdetés

A nő és a férfi közösen nevelték a nő előző kapcsolatából született, a cselekmények elkövetésekor 14-15 éves fiúgyermekét Békéscsaba-Felsőnyomáson, egy tanyán. A két terheltnek fokozatosan megromlott a kapcsolata a fiúval, a nő egyre kevesebbet foglalkozott a gyermekkel, elhanyagolta, elidegenedett tőle, mindennapossá váltak a veszekedések.

hirdetés

A nő – élettársa egyetértésével – megtorló jellegű, eltúlzott büntetésekkel sújtotta a fiút abban az esetben, ha nem rakott rendet, nem vágott fát, nem feküdt le elég korán vagy elaludt tévénézés közben. Előfordult, hogy büntetésképpen elzárták a fűtést a szobájában, másik alkalommal legalább egy hétre leláncolták a hűtőt. Ezen felül hetente többször rábírták arra, hogy a környező földekről vagy tanyákról terményeket vagy tűzifát lopjon. Végül a gyermeket kiemelték a családból és nevelőszülőknél helyezték el – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés