Akár 50 mm eső is eshet keleten

Változékony, Zivatarveszély, nyár, zápor, zivatarok, eső, időjárás, felhő, heves zivatarok Kiemelt kép illusztráció / Fotó: Körös Hírcentrum

Éjjel nagy eső érkezik a keleti megyékbe, a 24 órás csapadékösszeg helyenként az 50 mm-t is meghaladhatja – írja az Időkép.

Egy magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, mely kedvez a felhő- és csapadékképződésnek. Az esti óráktól dél-délkelet felől kiterjedt csapadék érkezik az Alföld és az Északi-középhegység nagy részére.

hirdetés

A legfrissebb számítások szerint többfelé hullhat 20-30 mm-t meghaladó csapadék, sőt előreláthatólag a Salgótarján-Békéscsaba vonal 50-80 km széles sávjában akár 50 mm-nél is több eső eshet.

Valamivel kevesebb csapadék várható az ország északkeleti csücskében, a Dunántúl nagy részét pedig ez a csapadéktömb elkerüli.

A tartós csapadék szombat délelőtt észak felé távozik, mögötte a hétvége további részében záporok, zivatarok formájában érkezhet az öntözés. A jövő hét első napjaiban már szárazabb, melegebb időjárásra készülhetünk.

 

Ez is érdekelheti: