Megdöbbentő részletek a csorvási gyilkosság ügyében

Police.hu

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves csorvási férfi letartóztatását, aki csütörtök reggel egy késsel megölte édesanyját, majd holttestét elásta.

A férfi 2020. július 16-án, a reggeli órákban csorvási lakóhelyén ököllel több alkalommal megütötte a vele együtt élő 62 éves édesanyját, aki a földre esett. Ekkor magához vett egy – nyéllel együtt – megközelítőleg 30 cm hosszú kést és azzal a sértettet több alkalommal a hátán és nyakán megszúrta; a bántalmazás az idős nő halálához vezetett. A férfi a holttestet elásta, a vért feltakarította, az ehhez használt eszközöket elmosta, illetve eltüntette, valamint az elkövetéshez használt kést feldarabolta és a szennyvízcsőbe dobta. Ezt követően megreggelizett, miközben arra az álláspontra jutott, hogy „ezt úgysem lehet megúszni”, ezért egy pénzintézeti ügyintézés és a családtagok felkeresése után, de még ugyanazon napon, a délutáni órákban feladta magát a rendőrségen.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a várható büntetés mértékére tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert a terhelt a bizonyítás meghiúsítása, megnehezítése érdekében a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítette, illetőleg elrejtette. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.