Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg Ausztriában

teljes körű zárlat Németországban, Kondoroson, fertőzöttek, korona, koronavírus, Horvátország, Szlovénia, járvány terjedése

Egy nap alatt százhetvenen fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint.

hirdetés

A legtöbben Bécsben (63 fő), Felső-Ausztriában (50 fő), Salzburg tartományban (21 fő) és Alsó-Ausztriában (16 fő) fertőződtek meg az elmúlt 24 órában. Vorarlbergben pedig több mint kétszeresére, hatról 13-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma. Frastanz településen egy munkásszállón alakult ki gócpont; hat lakó koronavírus-tesztje lett pozitív.

hirdetés

A tartományban diagnosztizált új fertőzések közül pedig öt összefügg a munkásszállón történt esetekkel. A szálló 47 lakója számára 14 nap karantént rendeltek el. Salzburgban ugyanakkor nyolc új fertőzöttet regisztráltak; ők egy balkáni út során kapták el a koronavírust. Egy nap alatt országosan 1 445-re nőtt az aktív betegek, illetve fertőzöttek száma. Közülük 87-en szorulnak kórházi kezelésre. Ausztriában eddig 20 131 ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Közben az alkotmánybíróság úgy határozatot fogadott el, amely szerint a kijárási korlátozásokkal összefüggő szabályozás részben alkotmányellenes. Ezért Bécsben a rendőrség egyelőre nem tesz feljelentést a szabálysértők ellen, és helyszíni bírságot sem szabnak ki. Jelenleg felülvizsgálják a büntetőjogi felelősség mértékét az óvintézkedések (szájmaszkviselés vagy a kötelező távolság megtartása) be nem tartása esetén, és új büntetési tételeket állapítanak meg.

MTI

hirdetés