Huszonkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Tótkomlóson

Tótkomlós határsértők

A Békés megyei rendőrök Tótkomlóson leállítottak és átvizsgáltak egy román rendszámú kisteherautót, amelynek rakterében külföldiek rejtőzködtek. /Frissítve/

hirdetés

Huszonkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. július 23-án 23 óra 40 perckor Tótkomlóson, a Pozsonyi utcában. A városban járőröző körzeti megbízottak először egy személygépkocsit állítottak meg. A román honosságú autót egy román férfi vezette, és egyedül volt a kocsiban. Azt állította, hogy Ausztriába tart, ott vállal majd munkát. A rendőrök az igazoltatás után követték a férfit, aki visszafordult az autóval, majd nem sokkal később már egy szintén román rendszámú kisteherautó ment utána. A rendőrök leállították a kisteherautót, amelynek rakterében huszonnyolc külföldi rejtőzködött.

hirdetés

A vezetőfülkében hárman ültek, közülük ketten, a jármű vezetője, illetve egy utas kiugrottak a járműből és elmenekültek. A raktérben megbújók, illetve a vezetőfülkében maradt egy utas nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Közülük tízen szomáliai és tizenkilencen szír állampolgárnak mondták magukat. Őket a rendőrök előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd 2020. július 24-én 13 óra 30 perckor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

A személygépkocsi vezetője eközben Kaszaper felé indult, majd a település belterületén, amikor meglátott egy rendőrautót, nekiütközött egy lakóház falának. Ekkor már három férfi ült a kocsiban, mert a személygépkocsi vezetője mellé időközben beült az a két férfi, akik a kisteherautóból menekültek el. Egyiküket a rendőrök elfogták és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Szökésben lévő társait a rendőrség körözi.

 

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés