Hasznos tanácsok a nyaralás idejére

bűnmegelőzés Fotó: Police.hu

A nyaralás idejére adott hasznos tanácsokat az érdeklődőknek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere.

Békés-Dánfokra látogatott 2020. július 23-án a „Házhoz megyünk országos bűnmegelőzési program. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese, Bátkai Miklós a nyaralás idejére adott hasznos tanácsokat az érdeklődőknek. Felhívta a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára, valamint a fürdőzés veszélyeire egyaránt. Kiemelte, hogy aki nyaralni indul, ne írja ki a közösségi oldalakra, hogy meddig nem lesz otthon. A lakása, háza ajtaját, ablakait zárja be, ha van riasztó, élesítse azt! Lehetőség szerint kérje meg egyik rokonát, szomszédját, ismerősét, hogy időnként ellenőrizze a lakást, házat.

Parkoló autók utasterében ne hagyjanak táskát, ruhát, telefont és egyéb személyes dolgokat. A strandokon, ha van, használják az értékmegőrzőt. Ha a magukkal vitt dolgokat arra az időre, amíg fürdőznek, letakarják egy törölközővel vagy pléddel, az nem nyújt védelmet a lopások ellen. Amennyiben nincs értékmegőrző, valaki mindig vigyázzon az értékekre, vagy vízhatlan tartóban vigyék magukkal a pénzüket, telefonjukat. Szabad vizekben csak ott fürödjenek, ahol van kijelölt fürdőhely, illetve ahol a fürdés nem tilos. Figyeljenek egymásra, felhevült testtel, ittasan senki ne ugorjon vízbe! Házak, nyaralók udvarán felállított medencékben ne hagyják egyedül a gyermekeket! Mindig legyen mellettük felnőtt.

Police.hu