Rendőrök a nyomozótáborban

Fotó: Police.hu

A bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzéséről, a rendőrség munkájáról tartottak foglalkozást a rendőrök gyermekeknek Békéscsabán, a Fotó: Police.huban.

Nyomozótáborban jártak 2020. július 23-án a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei. A Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban megtartott programon bemutatták a gyermekeknek a rendőrség feladatait, eszközeit. A táborozók bűnügyi technikusok segítségével készíthettek lenyomatot a tenyerükről, az ujjaikról és felpróbálhatták a rendőrök testvédőit is. Emellett a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési és bűnmegelőzési előadóival játékos feladatok, kirakók segítségével átismételhették a biztonságukat szolgáló legfontosabb szabályokat.

hirdetés

A rendőrök többek között felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy álló jármű, vagy bokor mögül soha ne szaladjanak ki az úttestre. Idegenekkel ne álljanak szóba, és az interneten se adjanak információkat magukról ismeretleneknek. Személyes dolgaikra vigyázzanak, telefonjaikat, pénztárcájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül. Ha kerékpározni indulnak, legyenek figyelmesek és használjanak kerékpáros bukósisakot. Amikor autóban utaznak, mindig üljenek a magasságuknak és életkoruknak megfelelő gyermekülésbe, vagy magasítóra és kapcsolják be a biztonsági övet.

A jó hangulatú foglalkozáson a rendőrök örömmel beszéltek az őket kérdező gyermekeknek a hivatásukról, arról, hogy hogyan lehet valakiből rendőr. (Police.hu)