M’Kaela White: Meghatározó tagja szeretnék lenni a csapatnak

M’Kaela Fotó: BRSE

M’Kaela White, a BRSE egyik új, amerikai játékosa hamarosan útnak indul Békéscsabára, hogy az augusztus elején esedékes szezonkezdéskor már biztosan itt legyen. A sportoló most először jár majd az öreg kontinensen.

hirdetés
Mit kell tudni rólad?

MKW.: Washington D.C.-ben születtem, majd Marylandben nőttem fel. 22 éves vagyok. 2019 nyarán az Amerikai Egyesült Államok egyetemi nemzeti csapatában is bemutatkoztam, most pedig alig várom, hogy elkezdődjön profi karrierem, amelynek első állomása Békéscsaba lesz.

hirdetés
Mióta röplabdázol és miért épp ezt a sportágat választottad?

MKW.: Másodéves voltam a középiskolában, amikor elkezdtem röplabdázni. Ennek már hat éve.
Egyszer kipróbáltam, azóta nem tudom és nem is akarom abbahagyni, beleszerettem ebbe a sportágba.

Jártál már Európában? Mit tudsz Magyarországról?

MKW.: Korábban még soha nem jártam Európában. Izgatottan várom, hogy megismerkedhessek az új kultúrával. Békéscsabáról már láttam néhány fotót, illetve olvastam a városról is, nagyon kellemes településnek tűnik.

Milyen információid vannak a klubról? Miért választottad a BRSE csapatát?

MKW.: Az ügynökségem vette fel a kapcsolatot a BRSE elnökével, ezt követően néztem utána a csapatnak és ismertem meg a BRSE eddigi eredményeit. Pozitív információkat kaptam a klubról. A döntésem azután vált biztossá, hogy egyeztettem a csapat vezetőedzőjével, Tóth Gáborral, aki ismertette az együttes célkitűzéseit. Úgy érzem, hogy ez az a hely, ahol a leginkább fejleszhetem azokat a képességeimet, amelyek egy profi röplabda játékosnak szükségesek.

Melyek az erősségeid és mi az, amiben leginkább fejlődnöd szükséges?

MKW.: Nagyon erős bennem a versenyszellem. Ezt egyértelműen az erősségeim közé sorolom, valamint az optimista hozzáállásomat is, ami a legnehezebb helyzetekben is előre tud vinni. Ezeken felül jók a fizikai adottságaim. Az elkövetkezendő időszakban a technikai képzésre kell még nagyobb hangsúlyt fektetnem.

Mit vársz a 2020/2021-es idénytől?

MKW: Már várom, hogy megismerjem csapattársaimat, a klubot és Magyarországot. A legjobbat szeretném nyújtani a pályán és bízom benne, hogy a kemény munkámnak köszönhetően meghatározó tagja leszek a csapatnak. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a szezont sikerrel zárjuk majd.

Forrás: BRSE

hirdetés