Az Operatív Törzs fokozott ellenőrzésre kérte a rendőrséget

Montenegró, Szlovéniában, Olaszországban, Németországban, fertőzöttek, spanyolország, Operatív, koronavírus, beutazási, veszélyhelyzet, New York, járványügyi, Romániában, Ukrajna, németország, határvédelem, korona, cseh Fotó: MTI/Varga György (illusztráció)

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs folyamatosan értékeli a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit. Valamint a magyarországi határátkelőhelyeken végzett egészségügyi vizsgálatok eredményeinek alakulását.

hirdetés

Az Operatív Törzs megállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató. Az ország lakossága számára a legnagyobb veszélyt az új koronavírus behurcolása jelenti. Ezért az Operatív Törzs felhívta az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok zöld, sárga és piros besorolásait. Továbbá felkérték a rendőrséget, hogy fokozza a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését.

Emellett az egyszerű, világos, könnyen betartható hazai szabályozás követésére kérik Magyarország polgárait. Javasolják, hogy az esetleges külföldi utazásuk előtt körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzit országok járványügyi helyzetéről. Minden magyar állampolgár figyelmébe a biztonságos belföldi utazást és a járványügyi szabályok fegyelmezett betartását ajánlják – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

hirdetés