Még az indexesek írják az Indexet

Fotó: Index.hu / Facebook

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek az az oka, hogy a munkaviszonyuk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat – írták az Indexen megjelent szolgálati közleményben.

Miután július 22-én a tulajdonost képviselő igazgatósági elnök, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, pénteken az Index.hu szinte teljes szerkesztősége bejelentette távozási szándékátA Momentum szervezésében még aznap demonstrációt tartottak az Indexért és a sajtószabadságért.

hirdetés

„Bár a felmondásukat benyújtó indexesek többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez. Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek” – írják a közleményben.

Hozzátették: a következő időszakban felidézik, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú anyagai.