Több ezren tüntettek az Indexért és a sajtószabadságért

index tüntetés Fotó: Kovács Betti / 444

Az Indexért és a sajtószabadságért tüntettek pénteken. A tüntetésre, amelyet a Momentum szervezett, több ezren mentek el.

Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke szerdán elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ezt követően a lap szerkesztősége egyhangú nyilatkozatban állt ki Dull mellett, elfogadhatatlannak nevezve a döntését. Bodolait arra kérték, helyezze vissza Dullt a pozíciójába.

hirdetés

A tulajdonos megtagadta a kérést, ami miatt az Index szerkesztőségének nagy része benyújtotta felmondását.

A tüntetők péntek délután a Puskás Öcsi téren gyülekeztek, majd a Karmelita Kolostorhoz vonultak. A beszédek a Szent György téren tartották, felszólalt többek között Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő; Gulyás Balázs, publicista; Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is.

tüntetés, Index
Fotó: Bankó Gábor / 444

A 444 élő közvetítése:

Tüntetésen állnak ki az Index munkatársai és a sajtószabadság mellett

Közzétette: 444 – 2020. július 24., péntek

 

A várba értek a tüntetők a sajtószabadságért tartott tüntetésen

Közzétette: 444 – 2020. július 24., péntek

 

Herczeg Zoltán beszéde:

Hadházy Ákos beszéde:

Szabad ország, szabad sajtó

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött ma tüntetni és kiállt a magyar sajtószabadságért! Mit tehetünk azért, hogy legyen értelme a kiállásnak? Először is tisztázzuk, hogy a mai tüntetés nem az utolsó volt! Azt hiszem, a magyar sajtószabadság ügyét majd akkor oldhatjuk meg, ha egyszer nem néhány ezer ember tüntet, hanem százezren leszünk a Kunigunda utcában. Mert tudni kell, ők nem fognak leállni, be fogják darálni sorban a teljes szabad médiát. És egy fontos, gyakorlati tanács: a szabad sajtóért nem elég tüntetni, elő is kell fizetni rá!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. július 24., péntek


Kövessen minket Facebookon!