Körös Hotel: Eltűnhet a manapság szégyenfoltként emlegetett épület

Körös Hotel Fotó: Körös Hírcentrum

A Körös Hotel az 50 éves fennállásának első 25 évében fontos helye volt Békéscsabának, az utóbbi 25 évet azonban tetszhalott állapotban töltötte.

hirdetés

Az elmúlt negyed évszázadban az épület Békéscsaba szégyenfoltjává vált. Történtek ugyan kísérletek arra vonatkozóan, hogy rendbe hozzák és hasznosítsák valamilyen módon, de ezek a próbálkozások kezdeti szakaszban elhaltak.

hirdetés

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a mai napon tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az épület hasznosítása több okból sem valósulhatott meg az elmúlt években. Az 1997 négyzetméteres épületben a szintek közötti belmagasság épületgépészeti szempontból nem elégséges. A Körös Hotel környezetében kevés a parkoló, ami szintén nem tette lehetővé, hogy esetlegesen irodaház váljon az épületből.

Fotó: Körös Hírcentrum

„Az év elején személyesen kerestem meg a miniszterelnök urat és azt kértem, segítsen minket abban a kormányzat, hogy ezzel az épülettel történjen valami” – mondta el Herczeg Tamás, aki három dolgot kért: az állam vásárolja vissza az épületet a tulajdonostól, bontsa le és legyen egy közpark a szálló helyén. Orbán Viktor miniszterelnök minderre igent mondott és a közeljövőben megtörténik a bontás, majd a park kialakítása.

A képviselő hozzátette: a katolikus és az evangélikus templom tövében, a megújuló Békés Megyei Könyvtár és a Csabagyöngye Kulturális Központ környezetébe kiválóan illeszkedik majd a park.

hirdetés