Tizenhárom határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya külterületén

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Frissítve

hirdetés

Békés megyében a rendőrök elfogtak három embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárt. Egyikük kisbusszal vitte a magukat szír és iraki állampolgárnak valló külföldieket, két társa pedig személygépkocsival kísérte őket.

hirdetés

Békés megyében, a Battonya és Dombegyház közötti úton, Battonya külterületén, 2020. augusztus 6-án 10 óra 15 perckor leállítottak a rendőrök egy román rendszámú kisbuszt. A járművet egy román állampolgár vezette és tizenhárom külföldi utazott vele. Az utasok közül tízen szír, hárman iraki állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A kisbusz után egy román személygépkocsit is leállítottak a rendőrök. Az abban ülő két román állampolgár kapcsolatban volt a kisbusz vezetőjével, a gyanú szerint együtt segítettek a tizenhárom határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább tudjanak utazni.

A rendőrök a szír és iraki állampolgárokat, valamint a három román férfit előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd meghallgatásukat követően a Békés megyei rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek. A három román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsit, valamint a kisbuszt lefoglalta. (Police.hu)

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés