Videón, ahogy egy furgon becsapódik a munkaterületet védő járműbe

videó, közút, baleset

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be, hogy a gyorsforgalmi utakon dolgozó munkatársait védje egy munkaterületen történő baleset során. Hogy ez mennyire létfontosságú beszerzés, arról egy pénteki baleset tett tanúbizonyságot. Újabb döbbenetes esetet rögzített ugyanis a társaság egyik kamerája.

hirdetés

Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztek a szakemberek, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztak, hogy felhívják a közlekedők figyelmét. Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba.

hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Újabb videó, ahogy egy autó az ütközési energiaelnyelő modulunknak csapódik‼️ Kedden jelentettük be, hogy újabb eszközökkel védjük munkatársainkat, rá pár napra, pénteken már össze is törtek egy használatban lévő energiaelnyelő berendezést. ☹️ Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztünk, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztunk, hogy felhívjuk a közlekedők figyelmét. ☝? Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Külön szerencse, hogy miután a leállósávra hajtott, nem ütközött a pályára felhajtó járműveknek. Személyi sérülés nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés így ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. Az ilyen esetek miatt kérjük a közlekedőket, hogy minden esetben vegyék komolyan a munkavégzésre utaló előjelzéseket, sebességkorlátozásokat, figyeljünk egymásra, hiszen biztonságunk egymás kezében van! ??‍♂️??‍♀️?? . . . #magyarkozut #kozut #kozutkezelo #dunakeszi #m0 #autout #utkozesienergiaelnyelo #biztonsagunkegymaskezebenvan #figyeljakozutasokra #tma #truckmountedattenuator

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,


Szerencsére személyi sérülés nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés így ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. Itt érdemes megjegyezni, hogy ezek a berendezések a 60-80 km/órás sebességgel becsapódó járműveknél tudnak a leghatékonyabbak lenni, olyannyira, hogy nemcsak a járműben utazók, hanem a jármű is szinte sértetlenül megúszhat egy ilyen esetet.

A mostanihoz hasonlót korábban (2020. június 22-én) szintén az M0-ás autóúton rögzítettek a Közút kamerái.

Egy személygépkocsi minden előjelzést és a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva a belső sávban haladt nagy sebességgel és csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő ütközési energia elnyelő modullal felszerelt narancssárga teherautót, ekkor már késő volt, ezért belecsapódott a szerkezetbe. Bár az ütközés előtti pillanatokban bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, hanem hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban, aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés. Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem.

A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált. Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott -, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről.

hirdetés