A húsgalamb tenyésztés ismét népszerű Gyomaendrődön

húsgalamb Illusztráció: Pixabay

A gyomaendrődi önkormányzat a megyéből egyedüliként részt vesz a Nemzeti Húsgalamb Tenyésztési Programban. A projekt megvalósítására az önkormányzat a kormányhivatal támogató partnerségével 22 millió forint vissza nem térítendő hazai támogatást nyert a Startmunka mintaprogram keretében.

A galambtartás évekkel ezelőtt jellemző volt Gyomaendrődön. Sok család egészítette ki jövedelmét galambok értékesítéséből. A galambhús iránti kereslet nem csak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon is indokolttá tette e tevékenység újragondolását. Így az önkormányzat is csatlakozott a programhoz. Az elnyert támogatás felhasználásával telephelyet vásároltak, és a szükséges infrastruktúrát is kialakították.

hirdetés

A járási hivatal foglalkoztatási osztálya a GINOP 6.1.1. programban 12 közfoglalkoztatott részére szervezett képzést, melynek keretében az érintettek a húsgalamb tenyésztéshez szükséges alapvető ismereteket sajátították el. A képzésen résztvevők valamennyien sikeres vizsgát tettek – tájékoztatott a bekesijarasok.hu.