A sport és az egészség került előtérbe a hétvégén

sport Fotó: Körös Hírcentrum

A hétvégén szervezte meg a már több mint egy évtizede hagyományos Megyei Család Egészség és Sportnapját a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége.

A rendezvényen megjelenteket Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte. Megemlékezve arról, hogy nagyon fontos, hogy legyenek olyan közösségek, közösségi vezetők, akik tartalmat, életet tudnak adni az adott szervezetek munkájának. Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke 2019-ben Békés Megyéért kitüntetésben részesült. A képviselő szerint ilyen emberekre van szükség a koronavírus-járvány idején is.

hirdetés

Szrenka Pálné elárulta, a sportnap a mozgás népszerűsítéséről, a közösségépítésről szól. Főzőversennyel, kvízekkel és sportos feladatokkal is várták az érdeklődőket. Ráadásul nem csak a nyugdíjas korosztály, hanem az unokák számára is. Szrenka Pálné már több mint tíz éve vezeti a szövetséget, így látja, hogy a fiatalokat leginkább a kultúrán keresztül tudják megmozgatni. Szavalóversenyek, énekversenyek is zajlanak évről évre.

A veszélyhelyzet idején is fontos volt a folyamatos kapcsolattartás. Telefonon, a közösségi oldalon keresztül tartották egymásban a lelket a nyugdíjasok, amíg nem lehetett közösségbe járni. De nagyon örülnek, hogy végre lehetőségük van találkozni, közösen szórakozni. Az egészségnap már több mint tíz éves múlttal rendelkezik, a jövőben is szeretnék folytatni. Uganilyen sokszínű programkínálattal, remélhetőleg minél több résztvevővel. Jövőre lesz 25 éves a megyei szövetség, ezt az alkalmat is szeretnék méltóképpen megünnepelni.