Ismét nyilvános zárókoncerttel ér véget a Békéscsabai Harsonás Napok

Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már ötödik alkalommal szervezték meg augusztus 7. és 12. között a Békéscsabai Harsonás Napokat, amely a békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium harsona tanszakának hagyományos tehetséggondozó nyári tábora, a régi diákok találkozója.

hirdetés

Kalmár Zoltán, a szakgimnázium tanára megosztotta, ilyenkor a fiatalok oktatása mellett lehetősége van a régi diákoknak is felvenni egymással a fonalat, nosztalgiázni. Öt évvel ezelőtt Szűcs Csaba indította el a szűk egyhetes programot. Idén ár az ország számos pontjáról is érkeztek harsonások a békéscsabaiak mellé.

hirdetés

A program reggelenként közös befújással, illetve hangképzéssel kezdődött, majd délelőtt és délután is voltak egyéni foglalkozások. Ezzel párhuzamosan, a délutáni órákban zajlottak a kamarazene órák. Esténként a kurzusvezetők kötetlen beszélgetés keretében számolnak be a hallgatóknak saját tapasztalataikról zenekari játék, versenyfelkészülés, színpadi jelenlét, stressz kezelés, stb… témakörökben, illetve ekkor voltak a harsonaegyüttes próbák – olvasható az iskola honlapján.

A mesterkurzus ezúttal is nyilvános koncerttel zárul, melynek helyszíne szerdán az Evangélikus Nagytemplom lesz. Ennek előadói – szintén a hagyományt követve – a kurzus tanárai, diákjai lesznek. A repertoár pedig egy valódi zenetörténeti utazásnak ígérkezik, hiszen a reneszánsztól a kortárs darabokig hallhatnak majd műveket az érdeklődők. A legfontosabb mozzanat azonban, hogy ezen a koncerten keresztül is szeretnék népszerűsíteni a zenetanulást, a rézfúvós hangszereket.

 

Forrás: http://www.bekesbartok.hu/

hirdetés