Gyermeket vár Márton Anita

Atlétikai, Márton anita, csapat Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)

Szerencsére nem sérülés, hanem sokkal örömtelibb esemény miatt nem vett részt versenyen az elmúlt időszakban Márton Anita. Gyermeket vár a világbajnok súlylökő.

hirdetés

Márton Anita a Magyar Atlétika első felnőtt világbajnoka, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes – fedett pályán és szabadtéren egyaránt –, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes – utóbbi fedett pályán és szabadtéren is –, kétszeres Dobó Európa Kupa győztes, 37-szeres magyar bajnok. Azonban most mindezeknél fontosabb: babát vár a világbajnok súlylökő!

A bejelentés talán nem annyira meglepő, de annál örömtelibb. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétája a 2020-as Nyári Olimpiai Játékok elhalasztását követően többször is hangoztatta, hogy edzőjével, id. Eperjesi Lászlóval egyeztetve kicsit visszavettek a tempóból. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a heti 12 helyett „csak” 6, azaz napi 1 edzést tartottak meg. Emellett családalapítási terveit sem rejtette véka alá.

A békéscsabai sajtótájékoztatón megnyugtatta a meghívottakat: nem sérülés miatt hagyta ki az elmúlt hetek versenyeit, ennél jóval örömtelibb a magyarázat. Tajti-Márton Anita és férje, Tajti Zsolt 2021. februárjában várják első gyermeküket. Anita nem zárja ki a visszatérést és az olimpiai részvételt, de érthető módon a prioritások változnak az életében – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség.

Anita a napokban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy februárra várják férjével, Tajti Zsolttal első gyermeküket, egy kislányt. “Izgalmas időszak elé nézünk és meglátjuk, hogyan folytatódik tovább a jövőnk. Nagyon várjuk a jövő évi olimpiát. Hiszen ettől függetlenül jelenleg úgy tervezem, hogy megpróbálok felkészülni a játékokra, ha minden rendben lesz és a lehetőségek is adottak lesznek” – nyilatkozta a négy évvel ezelőtt Rio de Janeiróban bronzérmes, 31 éves sportoló, aki köszönetet mondott klubjának, Békéscsaba városának, illetve a Magyar Atlétikai Szövetségnek is azért, hogy életének ebben az új szakaszában is mögötte állnak, és támogatják.

Az M1 aktuális csatornának Márton Anita elmondta, “simán megúszta” az első három hónapot, most is napi szinten jár le edzésekre. Az olimpiával kapcsolatban megjegyezte, februárban vagy márciusban derül ki, miképpen áll majd be a napirend a február 11-re kiírt szülést követően, és ha minden rendben lesz, akkor négy hónapja marad felkészülni a játékokra. Márton Anita hozzátette, egyelőre nem foglakozik még a 2023-ban Budapesten sorra kerülő világbajnoksággal. Hiszen jelenleg sem tartozik a fiatal versenyzők közé a súlylökők között. Kiemelte, kerek a pályafutása és ha bárki azt mondaná neki, hogy holnaptól nem csinálhat semmit, akkor is úgy érezné, sok mindent elért és szépen zárta karrierjét – írja az MTI.

hirdetés