Napos, meleg idő várható a hosszú hétvégén

meleg, Változékony, 30 fok, Hidegfront, záporok, 40 fok, hosszú hétvége, hidegfront, melegebb, szeptemberi, nyári, hétvégén, napsütés, szerdán, Melegszik, hidegfront Fotó: Pixabay

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén sok lesz a napsütés, addig több alkalommal lehetnek záporok, zivatarok.

hirdetés

Közeledik az augusztus 20-i hosszú hétvége, bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat. Úgy tűnik, az időjárás kegyes lesz hozzánk, a négynapos hosszú hétvége nagy részében ugyanis napsütés és meleg lehet jellemző. Addig azonban még vár ránk pár záporos-zivataros nap. Hétfő hajnalban és reggel főként az ország északi felén, majd délutántól nyugaton és északon, kedden egy gyenge hidegfront hatására többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

hirdetés

A front hatására szerdára mindenhol 30 fok alá csökken a hőmérséklet, az északnyugati szél is gyakran lesz erős. Csapadék keleten, északkeleten még több helyen, máshol már csak elszórtan fordulhat elő. Csütörtöktől szombatig a napsütés lesz túlsúlyban, legfeljebb államalapításunk ünnepén fordulhat elő egy-egy helyi zápor vagy zivatar északkeleten. Újra melegszik az idő, a csütörtöki 25-30 fokot követően pénteken és szombaton újra sokfelé mérhetünk 30 fok körüli maximumokat. A napos időben a déli, kora délutáni órákban erős, nagyon erős lehet az UV-sugárzás, így ajánlott lesz gondoskodni bőrünk védelméről – írja az Időkép.

hirdetés