Augusztus 20-án és a négynapos hosszú hétvégén változik a vonatközlekedés

ellenőrzést, vonatközlekedés, nemzetközi, motorvonat, villamos, vasúti Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez.

Augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes. Akár másfélszeresére is nőhet az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest. Ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

hirdetés

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében használják a jegyértékesítő automatákat. Illetve az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét.

Jelzik az InterCity foglaltságát

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity-vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az InterCity-khez a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság. Azok az utasok, akinek már nem áll rendelkezésre hely az InterCity-vonatokon a gyors-, sebes- illetve személyvonatokkal juthatnak el az úticéljukhoz. A hosszú hétvégén helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai augusztus 19-től megtekinthetők lesznek a MÁV-csoport honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-START – tájékoztatott a MÁV.

 

Kapcsolódó tartalom: