A napokban ünnepelte 20. születésnapját a Békéscsabai Röplabda SE

Békéscsabai Forrás: BRSE

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 2000. augusztus 17-én alakult meg. A Békéscsabán akkor megszűnő, évekig az élvonalban játszó Békéscsabai Főiskolai DSE után egy maroknyi lelkes szimpatizáns alapította meg az egyesületet.

Az első évek az életben maradás jegyében teltek el, a klub újraépítése kezdődött meg ekkor. Az első generációt adó testnevelők, a szülők és az akkori segítők, az edzők és a klub akkori vezetése vállalt részt a BRSE történetének első szakaszában. A kezdeti időszakban Papp Ferenc, Buzássy Emília, Néma Szabolcs mind olyan testnevelők voltak, akik tartották a lelket a maroknyi röplabdás közösségben.

hirdetés

Ők, valamint Kormos Mihály és Nagy Attila edzők szerettették meg ezt a csodálatos játékot rengeteg kislánnyal. Tőlük indultak: Bucsi Barbara, Hornok Nikolett, a Molcsányi testvérek, és még sokan mások. Ezek voltak az első lépések. Innen indult a BRSE azon az úton, amely sosem látott sikereket és eredményeket, hatalmas népszerűséget hozott a női röplabdázás szerelmeseinek.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület méltó módon kíván megemlékezni a kerek évfordulóra, így 2020. augusztus 28-án nagyszabású rendezvény lesz a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában. Sajtószemelvények a 20 év történetéből címmel a Békés Megyei Könyvtár együttműködésével kiállítást rendeznek az aulában. Az egyesület sikereit publikáló cikkek mellett mezek, serlegek és relikviák lesznek majd közkinccsé téve – tájékoztatott közösségi oldalán a klub.