Baleset, ittas vezetés és pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt intézkedtek

ittas Fotó: Police.hu

Gyulán balesetnél helyszíneltek, Békéscsabán, Kétsopronyban ittas járművezetés, Szarvason új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök.

Gyulán, a Nagyváradi út és a Hold utca kereszteződésében, 2020. augusztus 23-án 11 óra 30 perc körül egy személygépkocsit vezető nő nem adott elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő férfinek és összeütköztek. A balesetben a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Békés megyében két helyen is ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. augusztus 23-án. Először 0 óra 15 perc körül, Békéscsabán, az Andrássy úton ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt. Ezután 8 óra 45 perc körül, Kétsopronyban, a Kossuth utcában állítottak meg egy autóst. Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda és a további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek. A rendőrjárőrök a két férfi jogosítványát elvették és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök egy 25 éves férfi nadrágjának a zsebében és hátitáskájában 2020. augusztus 23-án, Szarvason. A rendőrség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A rendőrök a növényi törmeléket lefoglalták és hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg – számolt be a Police.hu.