Negyedszer is első helyen végzett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

MEKTA, rendőrség verseny Fotó: Police.hu

Negyedszer is első helyen végzett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA) Országos Versenyén.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. augusztus 25-én és 26-án Szolnokon rendezte meg a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA) VI. Országos Versenyét.  A szakmai megmérettetésen 15 megye egységei adtak számot felkészültségükről a többek közt intézkedéstaktikai, személyvédelmi, vezetéstechnikai feladatokkal és akadálypályával tarkított versenyen.

A színvonalas és kombinált versenyszámok végrehajtása során a rendőrök fizikai állóképességére, erőnlétére és elméleti tudására is szükség volt.

A Névery Gyula r. törzsőrmester, Körömi Ferenc r. törzsőrmester, Baukó Balázs r. törzsőrmester, Lukoviczki Szilárd r. főtörzsőrmester, Vidovenyecz Attila r. őrmester és Göblyös Sándor r. százados, csapatvezető alkotta Békés megyei alakulat ismét az első helyen végzett, így már zsinórban a negyedik alkalommal nyerték meg a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek országos versenyét. A második helyen Bács-Kiskun megye csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára Hajdú-Bihar megye versenyzői állhattak fel. Egyéni és csapat különdíjazásban Békés és Nógrád megye legjobbjai részesültek. Fotók a Police.hu -oldalon.

 

Ez is érdekelheti: