Romániában meghaladta az 1500-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma

teljes körű zárlat Németországban, Kondoroson, fertőzöttek, korona, koronavírus, Horvátország, Szlovénia, járvány terjedése

Romániában újabb 1504 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában, ezzel csütörtökön ismét negatív rekordot döntött az egy nap alatt beazonosított fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentésében szereplő, az előző napinál csaknem 250-nel magasabb napi esetszám 26 százalékkal meghaladja az előző két hét átlagát, és ismét megkérdőjelezi azokat a hatósági reményeket, miszerint Romániában a járvány újabb tetőzési szakaszába lépett volna. Az első romániai koronavírusos eset óta eltelt fél évben több mint 83 ezer fertőzést diagnosztizáltak az országban, közülük 3459-en életüket vesztették, 36 677 fertőzöttet pedig két negatív teszt után gyógyultnak nyilvánítottak.

Csütörtökön újabb 38 koronavírusos beteg elhalálozásáról számoltak be a hatóságok, miután az előző két napon meghaladta az 50-et az áldozatok száma. Az ismert aktív esetek közül 7288-at kezelnek kórházban, az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma pedig 492-re csökkent az előző napi 502-ről.

Ismét Bukarestből jelentették a legtöbb, 236 új fertőzést. Kiugróan sok új fertőzést azonosítottak a főváros északi szomszédságában található Prahova (87), a moldvai Bákó (84), és Iasi (71), illetve a partiumi Bihar (71) megyében is. A legkevesebb új esetet Hargita (5), Botosani (6), Beszterce-Naszód (7), Szatmár (7) és Szilágy (7) megyében diagnosztizálták.

MTI