Látogatási tilalmat rendeltek el az Orosházi Kórházban

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Az Orosházi Kórház közleményben értesíti a tisztelt lakosságot, hogy az országosan növekvő COVID-19 esetszámok miatt a betegbiztonság érdekében az intézmény fekvőbeteg részlegén Dr. Duray Gergő főigazgató saját hatáskörben 2020. szeptember 2-a, szerdától határozatlan időre teljes látogatási tilalmat rendel el. 

hirdetés

Kapcsolódó tartalom: Növekszik a koronavírus örökítőanyag mennyisége a békéscsabai szennyvízben
Látogatási tilalom lép életbe a Békés Megyei Központi Kórház tagintézményeiben

hirdetés

A látogatási tilalom ideje alatt az alábbi szabályok érvényesek:

Meglátogathatom-e súlyos, életveszélyes állapotú családtagomat?

Igen. A súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, – egyéni méltányossági alapon – írásos engedéllyel egyszerre egy hozzátartozó tartózkodhat. A hozzátartozó köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot, majd kérvényezni kell a látogatást a beteg kezelőorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

Bent lehetek-e a beteg gyermekem mellett?

Igen. A kiskorú beteg mellett az egyik szülő, vagy a gyermek törvényes képviselője tartózkodhat a kórházi kezelés idején, amely idő alatt a kórház területét nem hagyhatja el!

Bent lehet-e az apuka gyermeke születésénél?

Igen. A szülő nő által kijelölt személy jelen lehet a vajúdás és a szülés idejére. A megjelölt személy köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot, majd írásban kérvényezni kell a bentlét engedélyezését a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

Bemehet-e a beteghez egyházi személy?

Igen. A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás, azonban ezt is kérvényezni szükséges a fentebb leírtak szerint.

Mehetek-e vizsgálatra, kezelésre a tilalom ideje alatt?

Igen. A látogatási tilalom a Könd utcai szakrendelőt nem érinti, minden szakrendelés a megszokott módon működik. A szakrendelésekre azonban továbbra is kizárólag telefonos időpontkérés után lehet érkezni. Időpontot a 06 68 411-166-os számon lehet kérni, a részletes listát ide kattintva találják.

Belépni továbbra is a Kórház utcai főporta melletti szűrőponton keresztül lehet. Kísérő kizárólag rossz általános állapotú vagy mozgásában korlátozott beteggel, vagy kiskorú gyermekkel mehet a vizsgálatra. A kórház teljes területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be!

Behajthatok autóval a kórház udvarára?

Ha kórházi dolgozó, akkor igen, a behajtási engedély felmutatásával. A mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kiteheti vagy felveheti az udvaron, azonban ezt követően 15 percen belül a gépjárművel ki kell hajtania a kórház területéről.

Hogyan vihetem be a kórházba vagy hozhatom haza onnan hozzátartozómat?

Akár érkezik, akár távozik a beteg, a hozzátartozó kizárólag az adott kórházi osztály bejáratáig kísérheti. A betegfelvételt és a beteg osztályról való elengedését a kísérőnek az előtérben kell megvárni.

Küldhetek csomagot bent fekvő hozzátartozómnak?

Igen. A jól lezárt csomagra írja rá a beteg nevét, melyik kórházi osztályon, hányas szobában fekszik, majd adja le a Kórház utcai főportán legkésőbb 16 óráig! Az osztályról kollégáink lemennek a csomagért és átadják a hozzátartozónak. A csomag tartalmazhat általános ruházati-, tisztálkodási- és használati eszközöket, egyedi gyógyszert, táplálékkiegészítőt, vitamint, valamint tartós élelmiszert, a romlandó árukat azonban kérjük kerüljék. A csomag elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalunk. A csomag átvételekor átvételi elismervényt nem adunk.

Mi történik, ha megszegem a látogatási tilalmat?

A látogatási tilalom idején a kórház területén fokozott biztonsági ellenőrzések vannak. A Könd utcai szakrendelőből megszűnt az átjárás a kórház főépületébe, a fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrzik. A látogatási tilalom megsértése – a jogszabályi előírások alapján – 30 000 Ft és 5 000 000 Ft közötti pénzbírság kiszabásával járhat.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO), a háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és a pénztár is a megszokott rendben működik. Kérjük, amennyiben enyhék, nem sürgősek, nem életet veszélyeztetők a panaszaik, az SBO gördülékeny működése érdekében először a háziorvossal, ügyeleti időben pedig a háziorvosi ügyelettel vegyék fel a kapcsolatot.

Tudok-e segíteni abban, hogy az esetleges fertőzéseket elkerüljem illetve ne adjam tovább?

Igen. A kórház és a rendelőintézet területén több mobil kézfertőtlenítő egység található, ezeket bárki szabadon használhatja. Sőt, javasoljuk is, hogy érkezéskor illetve távozáskor nyomjon egy adag fertőtlenítőt a tenyerébe és alaposan dörzsölje át vele a kezeit. Ahogy azt is javasoljuk, hogy otthon is rendszeresen és alaposan mosson kezet! – írják.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés