459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

rendkívüli, fertőzöttek

459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A járvány megjelenése óta nem volt egy nap alatt ilyen sok új fertőzött hazánkban.

hirdetés

Elhunyt egy 82 éves krónikus beteg, az elhunytak száma így 621 főre emelkedett, 3944-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2817 fő. Az aktív fertőzöttek 44%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője a mai napon azt közölte: a tavaszi járványhullám alatt a betegek átlagéletkora 67 év volt, a mostani, őszi hullám alatt viszont 26 év. Galgóczi Ágnes hozzátette: mivel tavasszal a kockázati csoportba tartozók betegedtek meg elsősorban, akik aztán kórházba kerültek és kezelést kaptak, akkor sokkal nagyobb volt az egészségügyi rendszer leterheltsége, mint most.

Hozzátette, az új gócok is elsősorban olyan helyeken alakulnak ki, amelyeket főként fiatalok látogatnak: gólyatáborokban, szórakozóhelyeken vagy esküvőkön. A szakember felhívta a figyelmet, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani, és figyelni kell arra is, hogy ha valaki tüneteket észlel magán, akkor ne menjen közösségbe – írja az MTI.

hirdetés