Elindult a tanév a Kemény Gábor-tagiskolában is

Kemény Fotó: Körös Hírcentrum

Rendhagyó módon zajlott a tanévnyitó a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumban. Mindez előrevetítette azt is, hogy az új tanévben is rendkívül fontosak lesznek a diákok, tanárok védelmében hozott egészségmegőrző intézkedések.

hirdetés

Az ünnepségen megjelent tanulókat elsőként Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte. Beszédében kiemelte, az elsőéveseknek az iskola is új, nemcsak a szakképzés megújuló rendszere. Ráadásul a járványhelyzet miatt a maszk viselése is elengedhetetlen. Tehát több szempontból rendhagyó a 2020/21-es tanév első napja. Mindezek ellenére az iskola minden lehetőséget igyekszik megadni, hogy a diákok nyugodt körülmények között tanulhassanak.

hirdetés

A képviselő szólt arról is, hogy mérföldkő a szakképzés történetében ez a tanév. Új szemlélettel, átalakult képzési struktúrával találkoznak mind a diákok, mind az oktatók. Közel 80 új diák kezdte meg tanulmányait a Kemény-tagiskolában. Ők már általánosan ösztöndíjat kapnak, tanulmányuk beszámít az egyetemi képzésbe, munkaszerződéssel is teljesíthetik a gyakorlatot.

Skultétiné Barna Anita, a tagiskola igazgatója megosztotta, az évnyitó előtt 172 napig nem találkozhatott a diákokkal a rendkívüli helyzet miatt. Megköszönte a rugalmasságot, a kitartást és a szorgalmat, amit tanúsítottak a diákok és oktatók az elmúlt tanév viszontagságai közepette. Ágazati alapvizsgát, ösztöndíjat, és sok új lehetőséget hozott az új tanév. Hiszen szakmát választani ráérnek az új diákok a 10. osztály elvégzése után, a tananyagtartalmak is megújultak.

De más újdonság is van, például Jakab József mint iskolaőr vesz részt a jövőben az iskola életében. Az igazgatónő arra kérte a diákokat, bátran forduljanak hozzá bizalommal.Fejlesztések is történtek az intézményben. Hét tanterem újult meg teljesen, lefestették a főépület minden folyosóját. Nyílászárócsere, ajtócsere történt több helyen. Projektorokat cseréltek le, megújultak iskolabútorok. A fejlesztésben részt vettek az iskola munkatársai is.

 

hirdetés