Zsura Zoltán: Hétfőtől két iskolát is bezárnak Tótkomlóson

zsura zoltán

Hétfőtől újabb intézkedések lépnek életbe Tótkomlóson Zsura Zoltán polgármester bejelentése alapján. Ugyanis újabb öt személynél mutatták ki a koronavírust.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt Tótkomlóson az egyik óvodai dolgozónál mutatták ki a koronavírus jelenlétét. A hatóságok arról döntöttek, hogy a Tótkomlósi Ligeti Óvodát bezárják, két hétig biztosan nem nyithat ki az intézmény. Tizenegy dolgozónál és hét gyereknél fogják elrendelni a tesztet. Akik akkor az óvodában voltak, számukra elrendelték a hatósági megfigyelést, otthon kell tartózkodjanak.

hirdetés

Zsura Zoltán, Tótkomlós polgármestere legújabb, közösségi oldalán közzétett videójában ezúttal arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a levett PCR tesztek alapján újabb öt főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Szerencsére mind az öten jól vannak, ki enyhébb, ki kellemetlenebb tünetekkel, de otthon tartózkodnak. Összeült az a stáb, amely hivatott egyrészt helyi szinten elemezni, feldolgozni és a helyismeretre hivatkozva a döntéshozó szervet segíteni a további intézkedések meghozatalában. A pozitív teszttel rendelkező személyek miatt sajnos további intézmények is bekerültek az óvodán túl abba a körbe, amelyek veszélyforrást jelenthetnek. Ezúttal arról egyeztettek, milyen intézkedéseket hozzanak hétfőtől.

Szeptember 7-étől szünetel a tanítás a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvodában. A pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerülnek. Hétfőn tanítási szünetet rendelnek el, keddtől bevezetik a digitális oktatást a két intézményben. A diákok ugyan karanténba nem kerülnek, azonban a polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy aki a gyermekén a fertőzés tüneteit tapasztalja, jelezze a háziorvosának. A diákok számára az ebédet igény szerint a szülők személyesen átvehetik, illetve a fiatalok számára azt ajánlja Zsura Zoltán, hogy maradjanak otthon, csak akkor menjenek közösségbe, ha elkerülhetetlen.

A Tótkomlósi Szociális Szolgáltató Központban a nappali ellátás szintén hétfőtől határozatlan ideig szünetel. A gondozók az ellátást az igénylők otthonában végzik. A szeptember 7-re meghirdetett véradás szintén elmarad. A szeptember 9-re meghirdetett Görög Ibolya előadást szintén lemondták. A szeptember 12-re tervezett motoros találkozót ugyancsak nem tartják meg.

Gondolatai zárásaként arra kérte a polgármester a lakosságot, hogy pánikot nem kell kelteni, de vegyék komolyan a helyzetet. Tartsák be az előírásokat, figyeljék önmagukat. Ha a tüneteket észlelik, keressék telefonon a háziorvosukat.