Unokázós csaló bukkant fel Orosházán

Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Három orosházi nőt hívtak fel telefonon 2020. szeptember 4-én szinte ugyanazzal a történettel. Az egyik idős asszonynak egy férfi az unokájaként mutatkozott be és azt állította, hogy közlekedési balesetet szenvedett.

Mikor hallotta, hogy a nő nem hisz neki, mert ismeretlen a hangja, közölte, hogy megsérült a feje és a mellkasa, azért beszél furcsán. A 77 éves asszonyt azonban nem tudta megtéveszteni, tudta, hogy csaló lehet a vonal végén, mert látott már erről szóló híradást a televízióban. Elmondta a fiának a történteket és feljelentést tettek a rendőrségen. A másik nyugdíjasnak Laci néven mutatkozott be egy ismeretlen telefonáló és szintén közlekedési balesetről beszélt, illetve arról, hogy ha nem téríti meg azonnal a kétmillió forintos kárt, amit okozott, akkor megverik. A 82 éves nő azt hitte, hogy egy volt szomszédja telefonál. Elmondta neki, hogy segítene, de nincs annyi pénze és letette a telefont.

hirdetés

Egy 87 éves nő azonban egy ismeretlen telefonáló kérésére több mint egymillió forintot küldött el. Aki őt felhívta, mamaként szólította, és ugyancsak arról beszélt, hogy közlekedési balesetet szenvedett. Telefonon irányította a nőt, megkérte, hogy a megadott telefonszámon hívjon taxit, menjen el egy másik városba, ott az általa meghatározott helyen adjon fel neki pénzt arra a női névre, amit lediktált. Az idős asszony csak azután hívta fel a fiát, hogy feladta a pénzt és hazaért. Ekkor vált világossá számára, hogy csalás áldozata lett, amiről három nappal később bejelentést tett a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és keresik a bűncselekmény elkövetőjét.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy senki ne kövesse ismeretlen telefonálók utasításait, ne küldjön, utaljon és személyesen se adjon pénzt idegeneknek! Ha a telefonáló a családtagjukként, barátjukként mutatkozik be, szakítsák meg a beszélgetést, és hívják fel a családtagjukat azon a telefonszámon, amin máskor is szokták és kérdezzék meg tőle, valóban bajba került-e! Ne beszéljenek ismeretleneknek az anyagi helyzetükről, ne mondják el, hol tartják a megtakarításukat! Idegeneket ne engedjenek be a házukba, lakásukba! Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, akkor a lehető legrövidebb időn belül hívják a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívón! (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!