Közel 110 ezer diplomát állítottak ki nyelvvizsgamentesen a felsőoktatási intézmények

iskolába, felsőoktatási, iskolatáska, szakmai, középfokú, kompetenciamérés, pótfelvételi, keresztféléves Fotó: Pixabay

Mintegy 110 ezer friss diplomát állítottak ki a felsőoktatási intézmények a nyelvvizsgákkal kapcsolatos engedményeknek köszönhetően, jelentette be közösségimédia-oldalán Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára a bejegyzésben kifejtette: azért döntöttek tavasszal a korábban előírt követelmények időszakos eltörlése mellett, mert a koronavírus-járvány idején nemcsak az emberek egészségét és életét, de a gazdaságot, a magyar emberek megélhetését is védeni kell.

hirdetés

„A változtatásnak köszönhetően az érintett fiatalok jobb munkaerőpiaci helyzetbe kerültek. Hiszen olyan állásokat is megpályázhattak, amelyeket a diplomájuk kézhezvétele előtt nem. A munkáltatók pedig így is biztosak lehetnek abban, hogy megfelelő szaktudással rendelkeznek a jelentkezők. Hiszen a záróvizsgát letették, bizonyították, hogy elsajátították a szükséges ismereteket” – tette hozzá a miniszterhelyettes. A Gazdaságvédelmi Akcióterv egyik első intézkedése volt, hogy akik 2020. augusztus 31-ig záróvizsgát tettek, nyelvvizsga nélkül is megkaphatták diplomájukat.

hirdetés

A rendelkezés a doktori képzések kivételével minden képzési formára – a korábbi főiskolai és egyetemi képzésekre, az alapképzésekre, mesterképzésekre, osztatlan képzésekre és a felsőoktatási szakképzésekre is vonatkozik. A finanszírozási formától (ösztöndíjas vagy önköltséges) függetlenül. A lehetőséggel azok is élhetnek, akiknek akár több nyelvvizsgát, felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgát kellett volna tenniük a diplomaszerzéshez – tájékoztatott az ITM Kommunikáció.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!