Babazászlók érkeztek Szabadkígyósra, Újkígyósra és Csabaszabadiba

Babazászlók Fotó: Körös Hírcentrum

Két zászlóval érkezett Szabadkígyósra Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A babazászlók azt hirdetik, hogy a település elkötelezett a családok támogatása mellett.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el egy akciót, miszerint azon intézkedések mellett, amelyek a konkrét gyermekvállalási kedvet igyekeznek növelni, legyenek hangulati, érzelmi tényezők is. Úgy remélik, hogy ha egy befogadó, a gyermeknevelésre alkalmas közeget látnak a leendő szülők, akkor szívesebben vállalnak babát. Ha pedig az önkormányzat úgy látja, hogy a szükséges tényezők jelen vannak az adott településen, kitehet egy-egy babazászlót.

hirdetés

Herczeg Tamás úgy értékeli, jó irányba haladnak a mutatók. Viszont azt is hozzátette, hogy korai lenne következtetéseket levonni abban a tekintetben, hogy a gyermekvállalási kedv növekedése hosszú távon is megmarad. Olyan intézkedésekre van szükség a jövőben is, amelyek garantálják a családok biztonságát. A babazászló-mozgalom is azt szolgálja, hogy értéknek tekintse a társadalom a több gyermek vállalását.

Balogh József polgármester nagyon örül a kezdeményezésnek, illetve annak is, hogy gondoltak rájuk, szem előtt tartják a település demográfiai helyzetét. Jelenleg 2700 körüli a lakosságszám, nagyon reméli, hogy legalább stagnálni, de inkább emelkedni fog ez az érték. A Magyar Falu Programnak köszönhetően 68 millió forintot meghaladó forrás érkezik hozzájuk. Önkormányzati ingatlanok fejlesztése, közművesítés, felújítás szerepel a palettán. Mindegyik hozzájárulhat a lakosok helyben maradásához.