Csütörtökön hidegfront érkezik, péntekre jön meg a lehűlés

hidegfront, esős, nyári, lehűlés, eső, csapadék, hidegfront Fotó: Pixabay

Csütörtökön hidegfront érkezik, pénteken a legtöbb helyen már 20 fok sem lesz. A hidegfront ugyan már csütörtök napközben megérkezik, ezen a napon még 24-31 fokig emelkedhet a maximum-hőmérséklet.

A front előterében, délkeleten lesz a legmelegebb, és a lokális jellegű záporok, zivatarok is az ország délkeleti tájaira érkezhetnek legkésőbb. Erősebb viharokra, jelen számítások szerint, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben van nagyobb esély. Ezekből felhőszakadás, környezetükben viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A szél eleinte északnyugaton támadhat fel, majd estétől, illetve pénteken országszerte erős lehet. Felszakadozik a felhőzet, a maximum-hőmérsékletek a front mögött visszaesnek, 17-22 fokra számíthatunk. Bár már nem várható említésre méltó csapadék, a hideg északias szél jelentősebben csökkentheti hőérzetünket. A legmelegebb délen és a főváros környékén lehet.

Hétvégén nem lesz rossz idő, kirándulásra, szabadban való időtöltésre alkalmas időjárásra számíthatunk, de a hideg hajnalok és a mérséklődő felmelegedés miatt réteges öltözködés javasolt – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!