Több pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Tótkomlóson

Tótkomlós koronavírus karantén

Több pedagógus koronavírus-tesztje lett pozitív Tótkomlóson – számolt be a település polgármestere.

hirdetés

Zsura Zoltán a Facebook oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy továbbra is szünetel a tanítás a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, miután több pedagógus tesztje lett pozitív. Az intézményt szeptember 7-én zárták be és tértek át a digitális oktatásra.

hirdetés

„A tantestület teljes létszámát helyezték karanténba, azonban akiknek negatív eredménye lett, folyamatosan mentik fel az otthon tartózkodás alól, péntekig még biztosan online oktatás van. A következő hétre a döntés a napokban fog megtörténni” – fogalmaz a polgármester.

https://www.facebook.com/106534480703757/videos/320889112348808/

„A Ligeti Óvodában is hasonló a helyzet. Számos dolgozó került karanténba korábban, és többeknek pozitív lett a tesztje. Akik a munkába térnek vissza, azokkal elkezdik az épület takarítását. Amint a létszám engedi, kezdeményezni fogják az intézmény indítását, még abban a formában is, hogy csak felügyeleti ellátást fognak tudni az első napokban biztosítani. Az intézmény újranyitása szeptember 21-e utánra tervezhető. A vírusfertőzésen áteső dolgozóknál, ismételt két teszt negatív eredménye esetén kerülhetnek vissza a munkába” – mondta.

Zsura Zoltán hozzátette, hogy a szociális intézményeik továbbra is zárva tartanak. A TESZ bentlakásos intézmény lakói és dolgozói körében összesen 97 tesztet végeznek el. A Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában mától a megszokott tanítási rendre áll vissza a tanítás. Az intézményben senkinek nem lett pozitív teszteredménye és a karanténra kiszabott idő is lejárt. Az épület fertőtlenítése megtörtént.

hirdetés