Még visszatér a nyár, egyre melegebb lesz

meleg, Változékony, 30 fok, Hidegfront, záporok, 40 fok, hosszú hétvége, hidegfront, melegebb, szeptemberi, nyári, hétvégén, napsütés, szerdán, Melegszik, hidegfront Fotó: Pixabay

A jövő hét első felében ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek, néhol még megközelíthetjük a 30 fokot.

hirdetés

A front péntekre átvonul, a szeles idő mellett nagyjából 8-10 fokos lehűlést hoz magával. Hétvégén már csak helyenként lesz élénk a szél, a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Hajnalonként erősen lehűl a levegő, a legtöbb helyen 10 fok alá csökken a hőmérséklet, sőt a fagyzugos, szélcsendes völgyekben 5 fok alatti minimumok is várhatók. Napközben szombaton 21-26, vasárnap 22-27 fokra készülhetünk.

hirdetés

A jövő hét első felében egy Atlanti-óceán fölött kimélyülő ciklon előoldalán déli-délnyugati áramlással ismét egyre melegebb, kezdetben száraz, a hét közepétől már váltakozó nedvességtartalmú légtömegek érhetik el hazánkat. Hétfőn és kedden csaknem zavartalan lesz a napsütés, majd szerdától már gyakrabban befelhősödhet az ég, és záporok, zivatarok is jöhetnek.

Ezzel együtt egyre nagyobb területen támad fel a déli-délnyugati szél. Enyhülnek az éjszakák, napközben pedig 25 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Európa nagy részén melegebb lesz a sokéves átlagnál. A szóban forgó ciklon hidegfrontja valamikor a jövő hét végén érheti el térségünket – tájékoztatott az Időkép.

hirdetés