Tizenhárom határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a rendőrök Kondoros közelében

körözött, Embercsempészés, Két tyúkot, Orosházán, gyulai, tehervonaton, lőkösházi, vasútállomáson, békés, Battonyán, határsértő, tehergépkocsi, kétegyháza, Lőkösházán, Lőkösháza, battonya, sarkadon, gyula, román, Sarkad, szír, Határsértőt, kék hír, rendőrség Illusztráció! Fotó: Police.hu

A 44-es számú főúton, Kondoros külterületén a rendőrök elfogtak egy román férfit, aki a gyanú szerint segített illegálisan átjutni tizenhárom külföldinek Romániából Magyarországra. A rendőrök előállítják az embercsempészt és a határsértőket.

hirdetés

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2020. szeptember 19-én, 4 óra 15 perc körül a 44-es számú főúton, Kondoros közelében ellenőriztek egy román honosságú kisteherautót és annak vezetőjét, egy román férfit. A jármű rakterében a rendőrjárőrök 13 külföldi férfit találtak. Közülük öten afgán, négyen indiai, hárman pakisztáni, egy pedig szomáliai állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.  A jármű vezetőjét embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállítják a rendőrök a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, a  13 határsértőt pedig a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségen hallgatják meg.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés